WAT DOE IK ALS IK EEN CACHE NIET VIND

Het komt zo nu en dan voor dat je een cache niet kunt vinden. Er zijn zoveel redenen waarom je hem niet ziet. Soms kijk je er gewoon overheen. Het kan ook zijn dat je niet op de juiste plek zoekt. Of en dat gebeurt helaas ook wel eens, de cache is verdwenen. Het is voor medecachers en ook voor de co belangrijk dat je het laat weten als je een cache niet hebt gevonden.Als er een aantal DNF logs achter elkaar op de cachepagina staan, betekent dat vaak dat de co actie onderneemt om te controleren of er iets met de cache aan de hand is.

 

Om een Did not Find log te plaatsen, ga je naar de cachepagina op geocaching.com. Klik net als bij een cache die je wel hebt gevonden op Log geocache rechts bovenin de pagina.
Klik op het pijltje naast Gevonden en kies voor Niet gevonden (Did not Find).
Net als bij een Find (gevonden) log, schrijf je een verhaaltje. Hierin zet je waarom je denkt dat je de cache niet hebt gevonden. Bijvoorbeeld: Ik heb werkelijk alles nagezocht in de omgeving van het coördinaat, maar ik zie geen cache. Of: Er loopt wel een ‘paadje’ naar gz (ground zero, het precieze nulpunt van het coördinaat/de plek waar de cache zou moeten liggen), maar er ligt niets. Tenslotte bedank je de co toch voor de cache.
Als je klaar bent met het schrijven van je log, klik dan op Plaats. Je komt nu terug op de cachepagina. Mocht je je log willen bewerken, of een plaatje toevoegen, klik dan op Bekijk de log en volg de instructies bij hoe log ik mijn eerste geocache?