TRACKABLES DISCOVEREN

Wanneer je een trackable (travelbug of Geocoin) tegenkomt in een cache, heb je twee mogelijkheden. Je kunt de trackable achterlaten of meenemen,. Hoe je te werk gaat wanneer je een trackable besluit mee te nemen staat elders (trackable meenemen) uitgelegd. Wanneer je besluit de trackable niet mee te nemen, is er nog steeds een mogelijkheid om iets met de trackable te doen. Wanneer je de code van de trackable onthoud, opschrijft of fotografeert, kun je hier later een logje mee maken. Dit log je plaats je als volgt:

Via https://www.geocaching.com/track/ kom je op de pagina waar je trackable nummers in kunt geven. Voer het trackable nummer in en klik op het vergrootglas.
Vervolgens kom je op de trackable pagina. Rechtsboven op het scherm kun je kiezen voor Found it? Log it!
Als je hierop klikt kom je op de logpagina terecht.
 
  Bij type of log kies je voor de optie discovered it. Daarmee kun je een logje maken waarmee je wel aangeeft de TB te hebben gezien, maar voorkom je dat de TB in jouw inventaris wordt geplaatst. Hij blijft achter in de cache waar jij hem hebt achtergelaten.
Ook als je de TB alleen gezien hebt is het fijn om voor de owner een kort berichtje achter te laten. Zo weet de owner dat zijn TB nog in de cache zit en in goede gezondheid reizende is.  
  Klik op submit log entry om het log te plaatsen. Je kunt eventueel je log nog opleuken door er een foto bij te plaatsen. Volg hiervoor de dezelfde stappen als bij een gewoon found log.