HOE LOG IK MIJN EERSTE GEOCACHE

Yes, je hebt een cache gevonden. Trots schrijf je je naam en de datum (als er ruimte voor is, schrijf je ook de tijd op) in het logboekje of op het logrolletje. Je stopt de cache weer terug op dezelfde plek waar je hem hebt gevonden en laat de plek weer achter zoals hij was voordat je er kwam. Enthousiast om je verhaal te vertellen ga je naar huis, maar hoe moet je deze cache nu als found loggen?

Ga naar de cache pagina zoals je dit deed om een cache te zoeken. Klik rechts bovenaan de pagina op Log je bezoek.
Je ziet nu een pagina voor je waarop je een nieuw log in kunt voeren. In de bovenste regel staat bij welke cache je je log invoert.
Als je de cache nog niet als gevonden hebt gelogged, dan staat het invoer veld vanzelf op gevonden. Je kunt een cache maar 1x loggen als gevonden, nadat je gelogged hebt kun je alleen nog maar een notitie, of een maintenance of archiveer log plaatsen.
Controleer of de logdatum klopt. Als je veel caches op een dag vindt, is het niet gek dat je de logs pas de dag daarna schrijft. Zorg dan dat de datum van je vondsten wel klopt met de datum waarop je ze op je computer logt.
In het tekstvak schrijf je een verhaaltje over de cache. Hier kan in staan welke moeite je hebt gedaan om hem te vinden, iets over de omgeving waar hij ligt of iets over het gezelschap waarmee je op pad was. Waarom een verhaaltje? Iedere co (cache owner/eigenaar en plaatser van de cache) doet moeite om jou een leuke cache te bieden, dan is het ook een kleine moeite om er een verhaaltje over te schrijven toch?! Aan het einde van je verhaaltje bedank je de co voor de cache. Vaak zie je de afkorting TFTC staan. Dat betekent Thanks For The Cache/bedankt voor de cache.
Als je verhaaltje af is, klik je rechts onderaan op de pagina op plaats.
Je komt nu terug op de cachepagina. Als je je log wilt controleren, of een foto wil toevoegen, klik dan in de blauwe balk op bekijk de log.
Je krijgt de pagina Bekijk geocache log in beeld. Hier zie je hoe je log eruit ziet. Als je nog iets wilt wijzigen, kan dat als je op het potloodje boven de tekst klikt. Wil je een foto toevoegen? Dat kan. Klik op het meest rechtse icoontje “afbeelding”.
Klik op bladeren en kies de foto die je toe wilt voegen. Geef de foto een Titel en korte omschrijving en druk op upload.
Belangrijk: zet in je log niets over de precieze vindplek. Iedere geocacher moet de kans krijgen zelf naar de cache te zoeken. De lol is eraf als je de verrassing weggeeft. Dit weggeven van gouden tips heet spoileren. Dat wordt niet op prijs gesteld.