CACHE HEEFT ONDERHOUD NODIG

De cache is kapot. Het logrolletje is vol. De deksel mist. De cache ligt er wel, maar er ligt geen logboekje in. Je weet het zeker, de cache is weg. De schroef waaraan de cache hing is doorgeroest en je kunt de cache niet meer terughangen. Het kan allemaal. Natuurlijk is het niet leuk als je de cache waar je naar hebt gezocht bij vondst niet kan loggen. Wat doe je? Je meldt het de co (cache owner/eigenaar).

 

Om een maintenance Log te plaatsen, ga je naar de cachepagina op geocaching.com. Klik op de knop Log je bezoek rechts bovenaan de cachepagina.
Selecteer de optie (Gevonden, Niet gevonden, of Notie) welke voor jou van toepassing is. Klik dan onder het tekstvak op het uitroepteken met de tekst Onderhoud nodig.
Er opent een nieuw keuze menu, dit menu kan elke keer anders uitzien. Het systeem zal suggesties geven om snel je maintenance log te kunnen plaatsen. Als een van de opties past bij de reden waarom je het maintenance log plaatst, neem dan die optie. Staat jouw reden er niet bij, kies dan voor Anders.
Als het goed is zie je nu een blauwe balk waarin staat dat de cache owner op de hoogte wordt gebracht. Ook andere geocachers zullen na het plaatsen van je log zien dat er om maintenance wordt gevraagd.
Type in het tekstvak de reden waarom je het maintenancelog plaatst. Enkele voorbeelden:
– het logrol was nat
– het deksel is kwijt
– de cachebehuizing is stuk
– ik zag er berenklauw
– er was een wespennest
Wanneer je zeker bent dat de owner genoeg informatie heeft om onderhoud uit te voeren, klik je op Plaats
Je log wordt nu geplaatst en de Owner zal een e-mail ontvangen dat er een maintenance log is geplaatst. Eventueel stuur je in een privébericht een foto van wat er aan de cache mankeert. Dit hoef je niet open en bloot op de cachepagina te doen. Medecachers kunnen de foto als spoilerfoto zien.
Belangrijk: Als je ziet dat er in de logs op de cachepagina een aantal NM (Needs maintenance) logs achter elkaar staan, dan kun je ipv onderhoud kunnen kiezen voor Archivering van de cache. Beginnende cachers houden zich meestal verre van het kiezen van deze mogelijkheid, omdat ze niet weten waar het voor dient. Bovendien verdient de co ook de tijd om zijn of haar cache te herstellen.