HOE VIND IK MIJN EERSTE GEOCACHE

De eerste stap is gelukt, je hebt een geocaching.com account aangemaakt. Het is nu hoog tijd voor stap 2. Hoe zoek je als beginner een geschikte cache uit? Waar moet je op letten zodat het begin niet zo moeilijk zal zijn? In deze handleiding zullen we je daarmee helpen.

 

Ga naar de website van geocaching.com. Klik in de menubalk op Spelen om het submenu met de verschillende mogelijkheden te openen.  
  Kies in het menu dat verschijnt voor Bekijk kaart.
Op je scherm verschijnt een kaart met de caches die in je buurt liggen. Je ziet allerlei icoontjes. Als je met je muis boven een icoontje hangt, zie je een blok met gegevens. Kies als eerste cache een traditionele. Het icoontje voor een traditionele cache is een wit doosje met een groene deksel. Kijk als je zo’n traditionele cache hebt aangeklikt naar de moeilijkheid en het terrein. Moeilijkheid 1 en terrein 1 zijn prima geschikt als eerste cache. De hogere moeilijkheidsgraden en terreinen (t/m 5) laat je nu nog even links liggen.  
  Klik op de naam van de cache om de cachepagina te openen en meer informatie te zien over de geocache.
 De cachepagina verschijnt nu op je scherm. Lees deze goed door. Als je deze cache wilt gaan zoeken, zoek hem dan op op je telefoon. Hiervoor is het handig de GC code (rechtsbovenaan het scherm) te noteren of de coördinaten onder de geocache naam als je met je GPS wil gaan zoeken. Je loopt niet met je laptop naar buiten toch?  

Nu je weet hoe je een geocache kunt zoeken, wordt het tijd om te leren: hoe log ik mijn eerste geocache?