WIE ZIJN WIJ?

In 2014 zijn wij, Barend en Erika Koesveld, begonnen met de hobby Geocaching. We hebben ons eerst uitvoerig ingelezen op de website van geocaching.com, op fora, door boeken te kopen en al dat soort dingen meer. Daarna kwamen we erachter dat er ook Facebookgroepen waren over Geocaching. We misten daarin toch met name de beginnersinfo en het respect naar met name beginners toe (zoals wij toen waren). We besloten daarom om zelf een nieuwe groep te starten, Geocaching voor Iedereen, die ook voor de beginners ruim toegankelijk moest zijn , als er tweehonderd leden komen – zo bedachten we – zijn we tevreden: het ging ons immers om de info.

De groei van de Facebookgroep Geocaching voor iedereen.

Wat doe je dan om die nieuwe Facebookgroep te promoten? Tal van dingen passeerden de revue. We hebben onze groep gepromoot via andere Geocache-gerelateerde Facebookgroepen, via Scoutinggroepen, etc. De groep was in no time gegroeid tot zo’n 1000 leden. Veel later besloten we woodies te laten maken met een eigen logo, die we verspreidden in Geocaches. Nog even later kwamen daar goodies bij met reclame voor de groep. Er werden vele events bezocht waar we ook onze woodies uitdeelden.

vanzelf is het dus nooit gegaan. De groep was, en is nog steeds overigens, een hobby naast de hobby Geocaching waar al onze vrije tijd in gaat zitten. Voor de groep moet soms veel wijken, maar dat hebben we er graag voor over. Het is een beetje ons kindje geworden. Intussen, na vier jaar, nu ruim 9.000 leden…. Iets wat we ons vooraf nooit hadden gerealiseerd en wat we in het begin ook nooit voor ogen hadden.

Welke inhoud vind je in deze facebookgroep?

We proberen als groep een zogenaamde all-in formule te bieden. Dat je in deze groep alle facetten van het Geocachen kunt delen met elkaar. Wat kun je in deze groep vinden:

 • Alle vragen betreffende onze hobby mogen worden gesteld, dus ook puzzelvragen, beginnersvragen. Al is het al honderd keer voorbijgekomen, ook daarna mag de vraag nog steeds gesteld worden.
 • Pittige discussies zijn zeker ook welkom, mits er respectvol met en naar elkaar wordt gecommuniceerd.
 • Verder mogen er Geocache-gerelateerde artikelen te koop aan worden geboden, hetzij door particulieren die bijvoorbeeld een gps te koop aanbieden, hetzij door bedrijven mits de prijs bij het product wordt vermeldt
 • Verder worden er vele oproepjes gedaan om samen te gaan Geocachen, en zo ontstaan er ook binnen de groep leuke contacten onderling!

Dankzij de handige zoekfunctie die er inmiddels is bijgekomen op Facebook, kan men nu zelf ook naar berichten terugzoeken wat het voor de gebruikers echt wel makkelijker maakt. Tussen de bestanden op de facebook groep kun je allerlei nuttige tips en info vinden. Ook vind je hier de uitgebreide richtlijnen rondom spoilers en tb-codes.

Met elkaar proberen we een goede mix te vormen voor alle mogelijke Geocachers, zowel beginners als zogenaamde ouwe rotten in de hobby. Dat dit niet altijd vanzelf gaat, zal duidelijk zijn, wij zijn immers ook maar mensen. Maar we genieten enorm van de inbreng van iedereen, en hopen dat door middel van deze groep ook lastige of moeilijke dingen binnen de hobby voor een ieder duidelijk worden! Als we dat door middel van deze groep kunnen en mogen bereiken, zijn wij tevreden!

Onze huisregels

Geocaching voor iedereen is een gemengd Nederlands/Belgische groep waar alle geocachers van harte welkom zijn. Jong, oud, beginner of al heel ver gevorderd, wees welkom. In principe kan je in onze groep veel informatie vinden en is er veel toegestaan. Zo kun je er mooie ervaringen van andere cachers lezen, mooie natuur foto’s vinden, spoiler foto’s, puzzel vragen, reclame voor events, vraag en aanbod, eigenlijk alles als het maar geocaching gerelateerd is. Domme vragen bestaan hier niet! Echter net als in het echte leven heeft elke community huisregels nodig. Deze regels zijn nodig om het voor iedereen een leuke groep te houden.

In de groep Geocaching voor Iedereen is het toegestaan om Spoiler foto’s te plaatsen. Deze foto’s mogen gedeeld worden, mits ze zonder GC-code en/of cachenaam gepost worden. Wanneer de eigenaar van een Cache bezwaar maakt tegen de spoiler foto, zullen wij deze verwijderen. Mocht je door een Spoiler foto nieuwsgierig worden, vraag dan via een persoonlijk bericht naar de GC-code.

 • graag GCode en/of link toevoegen naar de betreffende puzzel
 • niet vragen naar puzzels waar het podium nog niet verdeeld is
 • tips die kunnen leiden naar de juiste oplossing mogen hier openbaar
 • Kant en klare oplossingen enkel en alleen in pb

This is not Done….

Natuurlijk zijn er ook dingen die wij niet graag zien in onze groep. Wat mag er niet?

 • Reclame berichten die niet direct of indirect met geocaching te maken hebben worden verwijderd, evenals niet-geocache gerelateerde berichten over goede doelen.
 • Het is niet toegestaan om een link van een e-book te delen in deze groep. Dit is wettelijk gezien strafbaar, en kan een flinke boete opleveren én, erger nog, het voortbestaan van deze groep in gevaar brengen.
 • Elkaar belachelijk maken is hier niet aan de orde. Hieronder valt ook het zgn. “Naming and shaming”. Bij “naming and shaming” in een topic zal het topic verwijderd worden zonder nadere aankondiging. Ook opruiende, en provocerende topics of reacties zullen zonder enige discussie worden verwijderd.
 • Het delen van topics vanuit deze groep in andere groepen of andere social media met daarin duidelijk de naam van de topicplaatser nemen wij hoog op ter bescherming van onze leden. Zeker als dit ten doel heeft de topicstarter in een verkeerd daglicht te plaatsen. In veel gevallen (we zullen dit per geval bekijken) zal dit direct worden gevolgd door het verwijderen als lid van deze groep.
 • Een beheerder blokkeren is reden om u als lid uit de groep te verwijderen.

 

Kortom: dit is een gezellige en informatieve groep.

Wilt u om de een of andere reden contact met het beheer opnemen dan kan dit via het contact formulier op deze website, per pb-bericht naar een van onze beheerders op Facebook en/of via: geocachingvooriedereen@gmail.com
U vind de groep hier op Facebook.