Column: Vakantie!   To cache or not to cache?

Het is eind januari als we al gaan na denken wat we in onze voorjaarsvakantie  gaan doen. Het land van bestemming staat wel aardig vast en wordt voor het zoveelste jaar op rij Engeland. Zowel in mei als in oktober gaan we altijd een week of 3 wandelen in de natuur daar. De wandelingen worden aangevuld met geocaches. Dat is voor 3 weken een hele opgaaf. We kijken allereerst naar de natuur, op welke plekken willen we komen, waar liggen de caches, wat voor caches liggen er. Na een week puzzelen en nadenken zijn we er uit vwb bestemming en route.

We nemen dit keer de boot naar Harwich en zullen het eerste weekend in de omgeving van Lowestoft verblijven. Daarna gaan we door naar het Peak District en na een weekje door naar het noorden van het Lake District voor een 2de volle week. Daarna zien we wel verder.  Accomodaties worden uitgezocht en geboekt en dan begint het grote zoeken naar de caches waar we al eerder globaal naar gekeken hebben.

De diverse wandeltrails worden gecheckt en de caches worden bekeken:

-wat wordt er in de logjes vermeld.

-wat is het evt. favo percentage want 125 favo’s op bijv. 600 founds zegt ons niets.

-de foto’s van de caches die bij de logs geplaatst zijn worden bekeken. (wat kunnen we verwachten).  Streetview is daarin soms ook een handig hulpmiddel.

-het aantal needs maintenance logjes per cache wordt gecheckt en ook hoe er mee wordt omgegaan door de CO.

-er wordt in een aantal gevallen contact gezocht met de CO om te vragen of de caches op de nominatie staan te worden gearchiveerd.

-maar ….uiteindelijk gaat het om de wandelingen door de natuur.

In het bijzonder maken we een aantal dagen vrij om te gaan zoeken naar de zogenaamde church micro’s die er bij een groot aantal vaak schilderachtig gelegen kerken liggen. Het gaat vaak om korte multi’s met maar een of twee waypoints. Dit zoeken we ook van te voren op.

Als er nog tijd is lossen we ook wat mystery’s op.

Overigens is het niet zo dat we dag in, dag uit bezig zijn met geocachen er is voldoende ruimte gereserveerd voor andere leuke dingen.

Zo doen wij dat dus in de voorbereidingen.

Wordt (wellicht) vervolgd……

Groeten

Een Anglofiele cacher.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Petra schreef:

    Leuk om te lezen hoe anderen dat doen. Wij kijken wat er allemaal te zien en gaan daar ook eerst heen. En dan komt de geocache kaart erbij: Zijn er op die plekken ook caches?

    Zo hebben we vorig jaar een serie gedaan langs de houten kerken in Slowakije. Door de cache kwamen we bij meer kerken dan dat we vooraf hadden bedacht. En ook toen we terug waren waren de cachepagina’s een goede aanknoppingpunt voor welke foto bij welke kerk hoorde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *