Afkicken – TeamEnsing

Mijn zomervakantie begon met een weekje in Oost-Groningen. Dat leverde mijn eerst caches op in de laatste provincie waar ik nog geen geocaches had gevonden. Samen met mijn twee zonen de gemeente Oldambt op de kaart gezet. Zelfs nog even de grens over geweest om het aantal caches in Duitsland omhoog te krijgen. Dat leverde overigens meteen een van de mooiste caches op in mijn weekje Groningen. Net over de grens, in Bunde, heeft een CO zijn fantasie laten gaan en heeft het stadspark omgetoverd in een tuin die bij een oude tempel hoorde. Mijn oudste zoon beheerde de kaart en vond het prachtig.
Toen we vastliepen, stuurde ik een bericht naar de CO in mijn beste Duits. Die reageerde vlot en voordat ik het wist kwam hij persoonlijk polshoogte nemen en hadden we een leuk gesprek in het Duits over geocachen. Was niet perfect Duits uiteraard, maar genoeg om mijn jongens te imponeren. En het levert natuurlijk ook een favo en een uitgebriedere log op (https://coord.info/GLWDDKJ1)

Later in de vakantie gingen we ook nog een weekje met het hele gezin naar Terschelling. Een week is natuurlijk te weinig om alle caches te doen op het eiland, maar we hebben er toch behoorlijk wat kunnen doen. De gehuurde tandem en bakfiets kwam in elk geval er goed van pas.

Hoogtepunt waren twee uitgebreide multi’s wat mij betreft. De eerste in de voetsporen van Sil de Strandjutter (GC3480P), waarbij er allemaal toepasselijke fysieke waypoints waren gemaakt. De andere in de voetsporen van Willem Barentz (GC4J3PM), die geboren is op Terschelling. Ook hier fysieke waypoints die je meenemen in het verhaal in de kou. Gelukkig was het geen 30 graden meer, want anders was het contrast helemaal groot geweest. Uiteraard hebben beide multi een favo gekregen.

Wat ook leuk was dat mijn notificaties vlak voor het einde van mijn week ineens ook activiteit maten op het eiland. De week in Groningen had ik ze ook aanstaan, maar dat leverde geen nieuwe caches op. Nu kwamen er twee caches tegelijk uit. Beide traditional. We zaten in het midden van het eiland en eentje was 4 km naar het oosten en de andere 6 km westelijk van waar we zaten. Besloten de dichtstbijzijnde te gaan doen en ter plekke was er nog niemand aan het zoeken, dus rustig zoeken. Duurde wel even, maar toen ik hem kon loggen, was dat toch wel leuk. Een FTF op een eiland tijdens je vakantie. Toen ik weer terug was bij het huisje vroeg ik om mijn jongste zoon misschien mee wou op de tandem. Die was de hele week al helemaal weg van het voorop de tandem zitten, dus die wou wel mee. Op naar het westen dus. Dit keer was er wel activiteit op GZ en er bleek een medecacher ook aan het zoeken. Kort daarop stootte deze cacher zijn hoofd, waardoor hij gewond raakte. Niet heel ernstig, maar toch vervelend. Uiteindelijk vond ik de cache en kon ik als eerste loggen, maar deze cache had toch een beetje een nare bijsmaak.

In de vakantie heb ik de afgelopen weken elke dag gecachet. Dit leverde mij een streak van 44 dagen op. In de buurt van mijn record van 50 dagen in de vorige zomer. Maar goed, inmiddels zijn de scholen weer begonnen vandaag en ga ik het niet redden om elke dag te cachen (moet er ook steeds verder voor rijden) en dus vandaag de streak verbroken. Wel heb ik besloten om een apart twitteraccount te gaan maken om daar regelmatig iets te posten over geocachen.

Hopelijk kunnen jullie deze blog wel waarderen. Reageren kan naar TeamEnsing@gmail.com of volg mijn nieuwe account op https://twitter.com/EnsingTeam

Wellicht tot een volgende keer!

TeamEnsing

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *